« Tillbaka till Nyheter

CM1 och Softronic tackar Almedalen för i år och på återseende nästa år!

Nyheter | Publiceringsdatum 30 jun 2023

Sandra, ansvarig för CM1 var på plats under tre intensiva dagar tillsammans med Mathias, COO på Softronic.

Inriktningen på dagarna var att träffa kunder och omvärldsbevaka framförallt inom Finansbranschen men också offentlig sektor där Softronic har hög närvaro.

I tisdags lyssnade vi på Kontanterna och socialt utanförskap – hur påverkar digitaliseringen? Och även ett seminarium om Digitalisering och mod – hur skapar vi en hållbar välfärd?

I onsdags bevakade vi AMF’s seminarium där bland annat Finansinspektionen pratade om datadelning och kommande lagförslag från EU-kommissionen för öppna finansiella tjänster. Därefter tog vi oss till ett seminarium som hölls av SEB som fokuserade på AI, Sverige och banker – var är vi och vart är vi på väg.

 

 

Softronic och CM1 är också vänföretag till ECPAT och vi lyssnade på de presentationer som hölls på barnrättstorget där ECPAT finns med som del av flera olika barnrättsorganisationer. Viktiga frågor där de sätts fokus på de viktigaste barnrättsfrågorna.

Veckan avslutades på torsdagen med att Sandra och Mathias närvarade på ECPAT’s rapportsläpp – Då tog ’hon’ en screen och allt började: Organiserad brottslighet bakom sexuell utpressning av barn i ekonomiskt syfte – ECPAT Sverige

Tack för givande dagar och glad sommar!