CM1 - Mönsterigenkänning med AI

Mönsterigenkänning med AI

Prisbelönt AI-tjänst för maskininlärning upptäcker misstänkta transaktioner som annars passerar ”under radarn”.

Vår nya proaktiva och prisbelönta tjänst för transaktionsövervakning CM1 ML revolutionerar nu branschen med hjälp av AI. Med mönsterigenkänning analyseras kundens transaktionsdata för att hitta nya misstänkta transaktionsmönster. Vedertagna vetenskapliga modeller har använts för att ”lära upp” mönsterigenkänningsplattformen. Både övervakad och oövervakad självlärande maskininlärning används.

Kriminella aktörer hittar ständigt nya sätt att kringgå reaktiv transaktionsövervakning. Med vår nya AI-tjänst kan vi snabbare fånga upp nya beteenden. I samarbete med två av de större aktörerna i branschen har vi nu en skalbar tilläggstjänst som med hjälp av AI kan fånga upp tidigare okända transaktionsmönster. Med CM1 ML har vi nu bevisat att det är möjligt att bygga en självlärande, kostnadseffektiv och skalbar AI-lösning för avancerad och proaktiv transaktionsövervakning. Analysen består bland annat av identifiering av avvikande mönster, tidserie-, frekvens- och klusteranalys.

Områden som tidigare varit svåra att övervaka inkluderar SWISH- och korttransaktioner. Genom att använda tjänsten på dessa områden har våra samarbetspartners hittat tidigare okända misstänkta penningtvättsmönster.